Google Analytics Interview Question Answers

Here I am sharing Google Analytic Interview Question Answers for all students who are preparing for Google Analytic exam or want to clear Google Analytic interview all question and answers related to Google Analytic.

Q1: True or False: You can view Placement URL data in Google Analytics with AdWords manual tagging enabled.
Ans: False.

Q2: True or False: You can view Match Type data in Google Analytics with AdWords manual tagging enabled.
Ans: False.

Q3: True or False: You can view Ad Group data in Google Analytics with AdWords manual tagging enabled.
Ans: False.

Q4: Reports show that visitors are coming from paused or discontinued campaigns. Why might this be?

Ans: If the visitors were originally referred by that campaign, and are now coming back as direct visitors, they will be attributed to the paused or discontinued campaign.

Q5: What is a referrer?
Ans: It is the URL of an outside website from which a visitor comes to your website.

Q6: On your website.com, you are seeing traffic coming from website.com / referral. Why might that be happening?

Ans: You may have several subdomains and the Google Analytics Tracking Code is not configured properly.

Q7: A search engine appears in the list of referring sites. Why might this happen?

Ans: It could happen if someone was referred to your site through a personalized search page, for instance.

Q8: What is the purpose of “_trackPageview()”?

Ans: To register a pageview in Google Analytics.

Q9: True or False: Google Analytics can NOT track visits to cached pages.

Ans: False. The Analytics tracking code will still be executed on a cached page.

Q10: True or False: by default, Google Analytics will track the number of visitors.

Ans: True

Q11: True or False: by default, Google Analytics will track the referrer that directs visitors to your site.

Ans: True

Q12: True or False: by default, Google Analytics will track the average amount of time spent on your site.

Ans: True

Q13: True or False: by default, Google Analytics will track the click path of individual visitors.

Ans: True.

Q14: Where can you find the Google URL Builder?

Ans: The URL Builder is located in the Help Center.

Q15: What can the URL Builder help you with?

Ans: The URL Builder can help to create URLs with tracking parameters already attached.

Q16: True or False. You should manually tag banner ads with campaign tracking variables.

Ans: True

Q17: True or False. You should manually tag email campaigns with campaign tracking variables.

Ans: True

Q18: True or False. You should manually tag non-AdWords PPC campaigns with campaign tracking variables.

Ans: True

Q19: True or False. You should manually tag organic search results with campaign tracking variables.

Ans: False, you can’t do this.

Q20: True or False. You should manually tag AdWords campaigns with campaign tracking variables.

Ans: False, auto tagging will do this for you.

Q21: True or False. You should manually tag bookmarks with campaign tracking variables.

Ans: False

Q22: How can you track visitors from a newsletter, banner, or email marketing campaign?

Ans: Manually tag the destination URLs of the campaign that you send visitors to.

Q23: What is the formula for ROI?

Ans: (Revenue – Cost) / Cost; be prepared to do some basic ROI calculations during the test.

Q24: What are the three minimum campaign variables you should utilize to tag a URL using manual tagging?

Ans: Source, Medium, and Campaign.

Q25: What is the correct parameter to identify different versions of an ad?

Ans: Use the content parameter utm_content

Q26: What is the formula for Click-Through Rate?

Ans: Clicks / Impressions

Q27: Google AdWords data is not showing up in your account as google / cpc. Why might this happen?

Ans: It can happen if autotagging is not enabled in your AdWords settings, or if a redirect is stripping out the gclid.

Q28: True or False: You can view Campaign data in Google Analytics with AdWords manual tagging enabled.

Ans: True.

Q29: What are the two most common ways that visitors can be recorded as “direct / (none)” in Google Analytics?

Ans: If they type your website’s URL into their browser directly, or if they come to your site through a bookmark.

Q30: In the Google Analytics Intelligence Events, what types of alerts are available?

Ans: You can get Daily alerts, Weekly alerts, Automatic alerts, and Custom alerts through Google Intelligence.
Share on Google Plus

About Anil Tiwari

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

3 comments :

  1. Thanks For Sharing such a nice post, I really appreciate with this. If you need of Cloud Migration Tools then you can visit at www.cloudatlasinc.com

    ReplyDelete
  2. Thanks for the blog post buddy! Keep them coming... seo miami florida

    ReplyDelete
  3. Very nice. Thanks for posting, Icons are the must imported graphic in design world. i find some free icon here.
    seo company in india

    ReplyDelete