Friday, 4 December 2015

Java Script Technical Interview Questions

Technical Questionnaire
**Answer the following questions in one line***


1.     Define JavaScript? What is the purpose of using JavaScript?

Answer: JavaScript is an interpreted programming or script language from Netscape. JavaScript is one of the light weights, most simple, versatile and effective languages used to extend functionality in websites.

2.     What is the difference between JavaScript and Java?
Answer: Java is an OOP programming language while Java Script is an OOP scripting language.

3.     Difference b/w HTML4 and HTML5 and its features.
Answer: The syntax in HTML5 is extremely clear and simple as compared to HTML4. One example of this is the DOCTYPE element. In HTML4 the DOCTYPE declaration was too messy and lengthy and used to refer an external source.

4.     What is a Form? When you need a form in an HTML page?
Answer: The <form> tag is used to create an HTML form for user input.
When we creating form element like <input>, <textarea>, <button>, <select> and many more.

5.     What are all the looping structures in JavaScript?
Answer: Loops offer a quick and easy way to do something repeatedly. This chapter of the JavaScript Guide introduces the different iteration statements available to JavaScript.

6.     What are the Data types used in JavaScript?

Answer: JavaScript variables can hold many data types: numbers, strings, arrays, objects and more.
7.     What are the Boolean operators supported by JavaScript?

Answer: Comparison and Logical operators are used to test for true or false.
8.     What is the difference between “==” and “===” operators?

Answer: Difference between the two is that '==' should be used to check if the values of the two operands are equal or not. On the other hand, '===' checks the values as well as the type of operands.

9.     Difference b/w HTML elements and tags.
Answer: An element in HTML represents some kind of structure and Tags are used to mark up the start and end of an HTML element.

10.         Why do we include CSS and JavaScript in body?
Answer: To include your JavaScript files within the head element, and up to now, as far as you know, it has worked just fine for you.

11.         What are all the types of Pop up boxes available in JavaScript?
Answer: There are three types of Pop up boxes available in JavaScript –
-Alert Dialog Box
-Confirmation Dialog Box
-Prompt Dialog Box

12.         What is DTD?
Answer: A DTD defines the structure and the legal elements and attributes of an XML document.

13.         List out the types of CSS? Explain their purpose in detail?
Answer: Types of CSS - Inline, Internal & External
An internal style sheet holds the CSS code for the webpage in the head section of the particular file. The External Style sheet is a .css file that you link your website to and the Inline style is specific to the tag itself. The inline style uses the HTML "style" attribute to style a specific tag.

14.         Difference b/w DIV and SPAN.  Explain is it possible to put a DIV within SPAN.
Answer: While a span allows you to separate things from the other elements around them on a page or within a document, it does not cause a line break. This is why it is perfect for in-line styling, like coloring a single word in a sentence to draw more attention to it.

But a div, by default, creates a line break because it is used to make separate containers or boxes within a page or document, hence the name division. So the proper way to use a div is as a containing element, rather than an inline styling element.
Yes - it possible to put a DIV within SPAN.

15.         What kind of conditional statements does JavaScript support?
Answer: Conditional statements are used to perform different actions   based on different conditions.

16.         By using which statements we can handle errors in JavaScript.
Answer: try...catch...finally Statement

17.         Difference b/w HTML elements and tags.
Answer: Elements give structure to a HTML document and tells the browser how you want your website to be presented. Generally an element consists of a start tag, some content, and an end tag.

18.         How do you declare variables in JavaScript?
Answer: JavaScript variables are containers for storing data values.
var x = 5;
var y = 6;
var z = x + y;

19.         What are global variables? How are they declared? What are the problems with using global

Answer: A global variable has global scope: All scripts and functions on a web page can access it.
var carName = " Volvo";

// code here can use carName

function myFunction() {

    // code here can use carName

}
Global variables are in danger of being overridden by your own code as your code base grows, or by any framework or plugin you may use. This can easily introduce bugs that are hard to track down.

20.         What is DFP and DFA?
Answer: DFA is for delivering ads to be shown on other websites and networks. DFP is for showing ads on your web site, like AdSense but with more control.

21.         What is Google revenue model?
Answer: Google uses three methods to partner with merchants and advertisers: Google Checkout, Google AdWords and Google AdSense.

22.         What are the online advertising tools used in Google?
Answer: AdWords, YouTube, Adsence, Google Analytics and many more.

23.         If the advertisements are left without clicked will they be able to make money out of it?
Answer: No


Saturday, 28 November 2015

Online Reputation Management Syllabus



Overview of Syllabus for ORM Training Course

-Basics of Online Reputation Management
-Introduction to Social Media
-Online Monitoring/Brand Monitoring
-How to Analysis clients Business
-Engaging with customers
-Reputation Defending Techniques
-Building Positive links
 -What is Online Reputation Management?
-Why do I need ORM
-ORM Techniques
-Defense Mechanism
– Sub Domain creation
– Create Additional Sites
– Site Links and Double Listing
– Business Listing
– Wikipedia business page
– Presell Pages
– Press Release
– Create profile on other site
– Tagging
– Buying well ranking Sites
– PPC
– Optimize Website for Important terms
Defensive Ranking
– The Concept
– Legal Actions
Online Reputation Monitoring Tools
– RSS Alerts
– Google Reader
– Google Alert
– Comment Tracking
– Social Monitoring
– Twitter Alerts
– Personal Monitoring
ORM tips and tricks
ORM Model
ORM Guidelines
Removing Negative comments from Google
For more information Visit Us!

Tuesday, 3 November 2015

15 SEO Interview Questions for SEO Beginners



1) What is SEO and introduce its types?
Search engine optimization or SEO is a process of keep changing the position of a web page or website in a search engine results by using keywords or phrases.
Two Types of SEO are:
  1. On Page Optimization
  2. Off Page Optimization
2)  a. What is On Page Optimization?
On-page optimization gives outcome to a web page or website ranking on Search Engine Results Page. This will regulate your webpage by page coding or by you.
b. What is Off Page Optimization?
Off Page Optimization is a type of SEO which is not regulated by your page coding. Link building, Image Sharing, Blog posting, Document Sharing, Info graphics submission, Video Sharing, Increasing Page Authority or Page Rank, Getting high quality links from relevant sites and Article submission are the few examples of Off-page optimization.

3) What are the SEO tools do you use?
The SEO tools that I use are Google Analytic, keyword Planner, Google Webmaster. Google AdWords.

4) What do you mean by Backlink?
 The incoming links to your website or webpage is referred as Backlink.

5) What is the main purpose of using keyword in SEO?
Keyword is a single word, and while a combination of those keywords makes phrases. These keywords or phrases are used by the search engines to populate the subjects over the internet. Search engine stores keywords in the database, and when search is done, it will come up with the best possible match.

6) What are Spiders, Robots and Crawlers and what are their functions?
Spiders, robot and crawler, they are all same and referred by different names. It is a software program that follows, or “Crawls” different links throughout the internet, and then grabs the content from the sites and adds to the search engine indexes.

7) Can you differentiate between ‘nofollow’ and ‘dofollow’ link?
Nofollow links are not passed by search engines bot and therefore cannot be cached or indexed. Dofollow link is a kind of hyperlink and it passes through all search engines and it puts an impact over page rank.

8) Why the Title Tag in website is valuable?
Title tags are very essential in SEO, as it tells about the contents on that web page. Through title tags only the search engine will tell the user, what is there in the page.

9) What is considered as more significant, creating content or building backlinks?
Both are necessary, creating quality content is equally important to building backlinks. Although, building backlinks are useful in building authority to a site and for ranking as well, quality content is the first element that is considered to be more responsible for ranking.

10) What do you know about LSI?
LSI stands for Latent Semantic Indexing. This technique is established to obtain the data by relating the word to its closest counterparts or to its similar context. For example, if you are searching something with a keyword “CAR” it will show all the related things like classic cars, car auctions, Bentley car, car race etc.

11) What is the meaning of competitive analysis?
Competitive analysis does the comparison, between the website I am optimizing, and the website that is ranked highly in search results.

12) What is 301 redirect?
It is a method by which the user is redirected to new page url to old page url . It is a permanent redirect and it is also useful in directing link juice to new url from old url .

13) What are Webmaster tools?
Webmaster tool is a service provided by Google from where you can get backlink information, crawl errors, search queries, Indexing data, CTR etc.

14) What is keyword density and what is the formula for knowing keyword density?
From SEO point of view, keyword density will definitely help to stand out your content from others. The formula to know the keyword density is ( Total number of keyword/ total number of words in your article) multiply by 100.

15) What is robots.txt? 
Robots.txt is a text file. It is through this file, it gives instruction to search engine crawlers about indexing and caching of a webpage, file of a website or directory, domain.

Sunday, 1 November 2015

Important Concept Which is Frequently Asked by Interviewer

1 - Clicks vs. Sessions :
          
 Clicks     The Clicks column in your reports indicates how many times your advertisements were clicked by users
  Sessions   Sessions indicates the number of unique sessions initiated by your users.
                               
  Diffrence  A user may click your ad multiple times. When one person clicks on one advertisement multiple times in the same session, AdWords records multiple clicks while Analytics recognizes the separate pageviews as one session. This is a common behavior among users engaging in comparison shopping.
A user may click on an ad, and then later, during a different session, return directly to the site through a bookmark. The referral information from the original session is retained in this case, so the one click results in multiple sessions.
A user may click on your advertisement, but prevent the page from fully loading by navigating to another page or by pressing the browser's Stop button. In this case, the Analytics tracking code is unable to execute and send tracking data to the Google servers. However, AdWords still registers a click.
To ensure more accurate billing, Google AdWords automatically filters invalid clicks from your reports. However, Analytics reports these clicks as sessions on your website in order to show the complete set of traffic data.

                                Read More
                               
                               
2   Sessions vs. Users       
   
Sessions   Analytics measures both sessions and users in your account. Sessions represent the number of individual sessions initiated by all the users to your site. If a user is inactive on your site for 30 minutes or more, any future activity is attributed to a new session. Users that leave your site and return within 30 minutes are counted as part of the original session.
 The initial session by a user during any given date range is considered to be an additional session and an additionaluser. Any future sessions from the same user during the selected time period are counted as additional sessions, but not as additional users.

Sessions vs. Entran
                               
Pageviews vs. Unique Pageviews  
         
 A pageview is defined as a view of a page on your site that is being tracked by the Analytics tracking code. If a user clicks reload after reaching the page, this is counted as an additional pageview. If a user navigates to a different page and then returns to the original page, a second pageview is recorded as well.  
         
 A unique pageview, as seen in the Content Overview report, aggregates pageviews that are generated by the same user during the same session. A unique pageview represents the number of sessions during which that page was viewed one or more times.        
                               
 Sessions vs. Entrances   

 Sessions are incremented with the first hit of a session, whereas entrances are incremented with the first pageviewhit of a session. If the first hit of the session is not a pageview, you may see a difference between the number of         
                               
                               
                Avg Time on Page = Time on Page / ( Pageviews - Exits)
                               

                Avg Session Duration = Session Duration / Sessions         

Most Important PPC (Pay Per Click) Interview Questions

Here I am sharing Google Adwords Interview Question Answers for all students who are preparing for Google Adwords exam or want to clear Google Adwords interview all test question and answers related to Google Adwords 2015.

Q1: What is the payment model for a YouTube homepage masthead advertisement?
Ans: These are sold on a fixed cost per day model.

Q2: How can you optimize your CPC-based campaign?
Ans: Focus on a high CTR, ad rank, and Quality Score.

Q3: What will Frequency Capping do?
Ans: It will limit the number of times an ad appears to the same unique user on the Display Network.

Q4: True or False: You can set individual bids for sites you select for Managed Placements advertisements.
Ans: True

Q5: Can you use Frequency Capping on the Search Network?
Ans: No, this feature is available only for ads on the Display Network.

Q6: Can you track the Mouseover Rate on ads built with the Display Ad Builder?
Ans: Yes

Q7: True or False: Topic Targeting is likely to ensure ads are contextually relevant to the sites they appear on.
Ans: True

Q8: Will all of your performance metrics be lost if you edit an ad with an ad extension, if you are using Enhanced Campaigns?
Ans: No.

Q9: True or False: Using a color scheme that complements the image and branding on your site is recommended when using the Display Ad Builder.
Ans: True.

Q10: Where are ads using images and videos shown?
Ans: They would only be shown on the Google Display Network.

Q11: For direct response marketing, which is the ideal bidding model?
Ans: Cost per click

Q12: True or False: YouTube homepage ads are available through AdWords.
Ans: False

Q13: True or False: YouTube watch page ads are available through AdWords.
Ans: True

Q14: True or False: YouTube search page ads are available through AdWords.
Ans: True

Q15: Why should you include a text ad in your Display Network campaign, even if you want to focus on image/video?
Ans: Not all publishers accept image/video ads, so having a text ad will ensure maximum coverage.

Q16: True or False, you can use a strobe background in your Display Network ads.
Ans: False, this will get your ad disapproved.

Q17: Which bidding model allows advertisers to pay by the conversion?
Ans: Cost per acquisition (CPA)

Q18: What is the best bidding model to increase reach and visibility?
Ans: Cost per thousand impressions (CPM)

Q19: What type of bidding model do reservation ads use?
Ans: They are a fixed price, so no bidding is used.

Q20: True or False: You can use Pop-Up ads on the Google Display Network.
Ans: False

Q21: True or False: You can use Print Ads through a
Brand Monitoring.
Ans: False

Q22: What is one reason to consider different messages in your video ads than in your text/search ads?
Ans: Video search behavior is different than search behavior on a traditional search engine like Google.

Q23: True or False: You can utilize pre-existing design templates with the Google Display Ad Builder tool.
Ans: True

Q24: Should you use a Call to Action in the opening image of a click-to-play video?
Ans: Yes, this is considered a best practice for this type of advertisement.

Q25: When would you pay for a TrueView in-search advertisement?
Ans: Only if a viewer chooses to watch the video.

Q26: What aspect of an ad would help set expectations for users in different stages of the buying cycle?
Ans: A clear Call to Action in the text portion of a text, video, or image advertisement.

Q27: True or False: You can incorporate an error message or warning box in your image ad.
Ans: False, this will get your ad disapproved.

The New Era of Digital Marketing, Get Close Insights for Your Offerings!!!

The business today requires digitized trade and communication to grow and lead the current market of digital era. Starting for the SMB...